Ulkomaalaus

Talon maalaus hinta

Lumien sulaessa ja kesän saapuessa moni kiinnittää huomiota talonsa maalipintaan. Mieleen herää kysymyksiä: Olisiko talon maalaus ajankohtainen? Mistä löydän aikaa talon maalaukselle? Olisiko työ järkevämpää tilata ammattilaiselta, vai suorittaa työ itse? 


Talon maalaus on työläs ja vaativa – mutta välttämätön projekti talon kunnossa pysymisen kannalta. Hyvällä maalipinnalla varmistat, että talosi arvo ja kaunis ulkonäkö säilyvät. Urakkaa suunniteltaessa on tärkeää miettiä, kuinka paljon aikaa ja rahaa olet valmis sijoittamaan kodillesi.  
 
Kerron tässä tekstissä, mistä talon maalauksen hinta koostuu, ja milloin urakka olisi hyvä suorittaa. 

 

 

 

 

 

Milloin talo kannattaa maalata?

Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että julkisivu tulisi huoltomaalata noin 10-15 vuoden välein. Ulkomaalaus kannattaa tehdä, jos talon ulkonäkö ei miellytä omaa silmää, tai maalipinnassa on seuraavia merkkejä: 
- Maalipinnassa on homepilkkuja 
- Maali on haalistunut / hilseilee 
- Puissa on lahovaurioita 
- Maalipinta ei ole tasainen / yhtenäinen 
 
MaalausRYL 2012 mukaiset ulkoverhouksen kunnossapitovälit: 
- Kuulotteet: LYHYT: 2-5 vuotta 
- Peittosuojat: KESKIPITKÄ: 5-10 vuotta 
- Maalit: PITKÄ: 10-20 vuotta 


Maalausvälin pitkittämien lisää maalausurakan kustannuksia. Jos maalipinta hilseilee pahasti, on hyvä varautua kahteen kertaan maalaukseen. Lisäksi hilseilevän maalin poistosta ja lahovaurioiden vaihdosta aiheutuu merkittäviä lisäkustannuksia. Pidettäessä ulkomaalauksen huoltoväli noin 10 vuodessa, säästää pitkällä aikavälillä huomattavasti rahaa. Lisäksi puuosat pysyvät tasaisina; huonoon kuntoon päästettyä verhoilua ei saada uuden näköiseksi maalaamalla.  
 
Paljonko ulkomaalaus maksaa? 

Ulkomaalauksen hinta koostuu: 
- Pohjatyöt: vanhan maalin poisto, homepesu, lahovaurioiden korjaaminen, terassien ym. suojaustyöt 
- Maalattava pinta-ala sekä yksityiskohtien määrä 
- Montako kertaa verhous maalataan 
- Kohteen hankaluus: haastavat pinnat, telineiden liikuttamisen vaikeus, talon sijaitseminen rinteessä jne.  
- Kohteen sijainti; kaukana sijaitseville kohteille aiheutuu lisäkustannuksia, kun maalarit joutuvat ajamaan pitkän matkan kohteelle 
- Ajankohta: tyypillisesti alkukesän maalaukset ovat hiukan hintavampia suuren kysynnän vuoksi, kun maalareilla on paljon työtilauksia 
- Käytettävä maali: öljymaaleilla (eteenkin petrooli- ja pellavaöljymaali) maalattaessa urakkahinta on tavallisesti korkeampi öljymaalien työläämmän maalauksen takia. 


Keskimäärin talon maalauksen hinta meidän kauttamme on 4000-6000e. Suhteellisen pienellä toiminnalla pystymme lupaamaan kilpailukykyisen tarjouksen, ja ammattitaitoiset maalarit kohteellesi (kaikilla maalareillamme on yli viiden vuoden kokemus maalaustöistä!) 
 
Muista hyödyntää kotitalousvähennys työn osuudesta! 40% työn osuudesta voi vähentää verotuksessa; tyypillisesti maalausurakoissa työn osuus on 80-90% urakan kokonaiskustannuksesta. Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on vuodessa 2250e / henkilö. Toimitamme aina asiakkaillemme pätevän kotitalousvähennystodistuksen. Lisätietoa verottajalta
 
Kutsu meidät maksuttomalle arviokäynnille kohteessasi, niin saat arvion remonttitarpeestasi ja halutessasi hinnan sille! 

0