Blogi

 • 22/01/2024 - Aleksi Pitkänen
  Petrooliöljymaalin päälle maalaaminen

  Vernissaa sisältävää petrooliöljymaalia on käytetty talojen ulko- ja huoltomaalauksissa eniten 1900-luvun loppupuolella. Nykypäivänä sen käyttö on huomattavasti vähäisempää - harvat maalausliikkeet suostuvat käyttämään petrooliöljymaalia maalina ulkoverhouksissa; ainakaan pitkää takuuta petrooliöljymaalilla maalattaessa ei myönnetä.  


  Tässä artikkelissa käyn läpi: 
  Mistä tunnistaa petrooliöljymaalin
  Miksi petrooliöljymaalia ei enää juurikaan käytetä
  Mitä asioita tulee huomioida petrooliöljymaalin päälle maalattaessa ja miten huoltomaalaus toteutetaan
  Mitkä maalit soveltuvat petrooliöljymaalin päälle
  Vaikuttaako pohjalla oleva petrooliöljymaali talon maalauksen hintaan tai takuuseen 

  Lue lisää
 • 04/11/2023 - Aleksi Pitkänen
  Tiilikaton pinnoitus; työvaiheet, hinta sekä tarpeellisuus

  Tiilikatto on Suomen suositumpia kattomateriaaleja. Tiilikatto kuitenkin kuluu ja haalistuu ajan myötä, jolloin sen suojaus heikkenee. Tähän ratkaisuna on tiilikaton pinnoitus, joka tekee katosta uuden näköise ja pidentää merkittävästi sen käyttöikää.

  Käyn tässä artikkelissa läpi tiilikaton pinnoituksen työvaiheita, tarpeellisuutta sekä hintaa. 

  Lue lisää
 • 27/05/2023
  Uuden talon maalaus

  Uuden talon maalaus: Viimeistele kotisi ulkonäkö ammattitaitoisella maalauspalvelulla!


  Oletko juuri rakentanut talon? Onnittelut uudesta kodista! Uuden talon ulkoseinien maalaus on tärkeä askel kodin viimeistelyssä ja sen ulkonäön kohentamisessa. Laadukkaalla ulkomaalauksella voit taata, että uusi kotisi säilyy kauniina ja suojattuna vuosien ajan. 

   

   

   

   

  Lue lisää
 • 27/05/2023
  Rintamamiestalon maalaus

  Rintamamiestalo on tyypillinen Suomessa käytetty nimitys 1900-luvun maaseudun asuinrakennuksille, joita on rakennettu ympäri maata. Rintamamiestalot ovat usein puusta rakennettuja yksikerroksisia tai kaksikerroksisia puutaloja.  
   
  Rintamamiestalot – kuten muutkin puutalot - tulisi huoltomaalata noin 10-15 vuoden välein. Jos maalipinnassa esiintyy homepilkkuja, hilseilyä, lahovaurioita tai maalipinnan epätasaisuutta, on huoltomaalaus (hyvinkin) ajankohtainen.  
   
  Kerron tässä artikkelissa rintamamiestalon maalauksesta.  

   

   

   

   

  Lue lisää
 • Ulkomaalaus
  23/04/2023 - Aleksi Pitkänen
  Talon maalaus hinta

  Lumien sulaessa ja kesän saapuessa moni kiinnittää huomiota talonsa maalipintaan. Mieleen herää kysymyksiä: Olisiko talon maalaus ajankohtainen? Mistä löydän aikaa talon maalaukselle? Olisiko työ järkevämpää tilata ammattilaiselta, vai suorittaa työ itse? 


  Talon maalaus on työläs ja vaativa – mutta välttämätön projekti talon kunnossa pysymisen kannalta. Hyvällä maalipinnalla varmistat, että talosi arvo ja kaunis ulkonäkö säilyvät. Urakkaa suunniteltaessa on tärkeää miettiä, kuinka paljon aikaa ja rahaa olet valmis sijoittamaan kodillesi.  
   
  Kerron tässä tekstissä, mistä talon maalauksen hinta koostuu, ja milloin urakka olisi hyvä suorittaa. 

   

   

   

   

   

  Lue lisää