Rintamamiestalon maalaus

Rintamamiestalo on tyypillinen Suomessa käytetty nimitys 1900-luvun maaseudun asuinrakennuksille, joita on rakennettu ympäri maata. Rintamamiestalot ovat usein puusta rakennettuja yksikerroksisia tai kaksikerroksisia puutaloja.  
 
Rintamamiestalot – kuten muutkin puutalot - tulisi huoltomaalata noin 10-15 vuoden välein. Jos maalipinnassa esiintyy homepilkkuja, hilseilyä, lahovaurioita tai maalipinnan epätasaisuutta, on huoltomaalaus (hyvinkin) ajankohtainen.  
 
Kerron tässä artikkelissa rintamamiestalon maalauksesta.  

 

 

 

 

Rintamamiestalo maalaus työvaiheet:  

Ennen maalaustöitä talolle tehdään tarvittavat pohjatyöt. Pohjatöiden suorittamisesta ei tule tinkiä, vaikka ne ovatkin monesti työläin osuus koko maalausprojektissa.  


Tyypilliset pohjatyöt: 

Hilseilevän maalin poisto: hilseilevä maali poistetaan mekaanisesti kaapimalla (ns. Scrabaus) 
Lahovaurioiden korjaus 


Homepesu: kaikki maalattavat pinnat homepestään. Käytämme Tikkurilan homepoisto pesuainetta, joka vaikuttaa valmistajan ohjeiden mukaan 15-30min ennen pesua. Aineen vaikutettua puuosat harjapestään, käyttäen juoksevaa vettä puutarhaletkusta. Painepesurin käyttöä tulee välttää. Pesuainetta ei saa suihkuttaa terasseille / oviin! 


Pohjamaalaus: Puupaljaat osat pohjamaalataan ennen pintamaalausta 


Maalaus: 
Talo maalataan joko kertaalleen / kahteen kertaan riippuen kohteen kunnosta (tai maalin sävyn vaihdosta) 
Terassit, sokkelit jne. suojataan ennen maalausta 
Maalaus suositellaan tehtäväksi pensselityönä; sotkevia maaliruiskuja kannattaa lähtökohtaisesti välttää.
Maaleina tulee käyttää vain markkinoiden johtavia maaleja; esimerkiksi Tikkurilan ja Teknoksen tuotteita.  
Ennen maalausta tulee selvittää, millä maalilla aikaisempi maalaus on suoritettu. Erityistä tarkkuutta vaativat vernissapohjaiset petrooli- ja pellavaöljymaaleilla maalatut kohteet, joissa lähtökohtaisesti kannattaa suosia alkuperäistä maalia. Ns. Vernissakuplat ovat tavallinen ongelma petrooliöljymaalilla maalatuissa kohteissa. Lue lisää petrooliöljymaalista täältä.


Öljymaalin päälle voidaan maalata vesiohenteisella maalilla, mutta ei toisinpäin! 
Virtasen neljän öljyn maalin päälle suositellaan maalausta vain Virtasen neljän öljyn maalilla! 
 
Rintamamiestalo maalaus hinta 

Rintamamiestalon tyypillinen hinta meidän kauttamme on 4000-6000e, riippuen kohteesta. Lue lisää mistä talon maalauksen hinta koostuu: Talon maalaus hinta

0